Voor nieuwe leerlingen

Waarom kiezen voor havo De Hof?

Je bent hier:
Voor nieuwe leerlingen
Hallo Wij zijn

Wie ben jij ?

Havo De Hof is een categorale havo.

Dat betekent dat we ons volop inzetten om leerlingen met een havo of havo/vwo advies te helpen naar het diploma en de wereld die na de middelbare school op hen wacht.

Heb je goede resultaten in leerjaar 1 of 2 en blijk je beter op je plek te zijn op het vwo? Dan helpen we je naar een school met een vwo afdeling. We werken samen met alle scholen in Amsterdam. In onze bevorderingsnormen (klik hier) staat beschreven wanneer we de overstap naar het vwo ondersteunen. We bieden geen programma om van havo leerlingen vwo’ers te maken. We geloven dat je bij twijfel beter eerst je havo diploma kunt halen en daarna, met de vakken waar je goed in bent, naar het vwo over kunt stappen in de bovenbouw.

We besteden in havo 1 tot en met 4 minimaal 2 uur per week aan Havo Talent, daarin volgen onze leerlingen bijzondere vakken waarin je je ontwikkelt, maar geen examen doet.

Voor nieuwe leerlingen 3
Video afspelen

Oog voor Talent

Havo De Hof is een veilige school, waarin we elkaar kennen en waarin leerlingen door leerjaren heen samenwerken.

We besteden in havo 1 tot en met 4 minimaal 2 uur per week aan Havo Talent, daarin volgen onze leerlingen bijzondere vakken waarin je je ontwikkelt, maar geen examen doet.

Voorbeelden hiervan zijn :

  • patisserie,
  • 3d printen
  • theater
  • aviation (luchtvaarttechniek).

Ook mogen leerlingen zelf vakken bedenken die ze willen volgen, zo hebben we de volgende vakken recent aangeboden:

  • Spaans
  • EHBO
  • psychologie
  • dans

Maar het meest bijzondere aan havo De Hof is de sfeer in de school.

We zijn een kleine school, met gemiddeld 400 leerlingen, verdeeld over maximaal 16 klassen.

Kom deze fijne sfeer proeven:

Tijdens de open avond en de open dag maak je kennis met onze leerlingen en kan je hèn vragen hoe het eraan toe gaat op de middelbare school, je kan hapjes uit onze keuken proeven, 3d printen. Ook kan je vragen stellen aan de zorgcoördinator over welke ondersteuning we kunnen bieden en geeft de directie voorlichting aan ouders en kinderen.

Loten?
De afgelopen drie jaren hebben we niet hoeven loten. We streven naar maximaal 3 klassen per leerjaar.

Havo of havo/vwo advies?
Met havo en met een havo/vwo advies ben je van harte welkom op havo De Hof. Leerlingen in leerjaar 1 komen bij elkaar in de klas, ongeacht hun advies. Iedereen heeft ook hetzelfde boekenpakket.
Als we merken dat je zo goed scoort dat je naar het vwo kan doorstromen en je wilt dat graag, dan helpen we je daar natuurlijk bij. Dan zoeken we een andere school voor je.
Havo De Hof werkt in dat geval samen met alle vwo scholen uit Amsterdam en de omgeving.       

Zorg
Als kleine school proberen we de zorg zo goed mogelijk te regelen. Dat doen we door ons vooral te richten op hulp waar meerdere leerlingen baat bij hebben. Heb je extra hulp nodig, dan kan onze zorgcoördinator meedenken hoe jij het beste bent geholpen.

Meer info

Klas 2, 3 en 4
Leerlingen die zich aanmelden vanaf een andere middelbare school, noemen we zij instroom leerlingen.
Lees verder

Meer info

Groep 8
Je bent nu vast op zoek naar een middelbare school.
Lees verder