Keuzegids voorgezet onderwijs Amsterdam 2021

Waarom kiezen voor havo de Hof?

Je bent hier:
Voschoolkeuze020
Hallo Wij zijn

Wie ben jij ?

Leuk dat je even komt kijken op onze website voor de spannende keuze voor je middelbare school binnenkort

Proef alvast onze fijne sfeer via onze website.

Tijdens de open avond en de open dag maak je kennis met onze leerlingen en kan je hèn vragen hoe het eraan toe gaat op de middelbare school, je kan hapjes uit onze keuken proeven, 3d printen. Ook kan je vragen stellen aan de zorgcoördinator over welke ondersteuning we kunnen bieden en geeft de directie voorlichting aan ouders en kinderen.

Loten?
De afgelopen drie jaren hebben we niet hoeven loten. We streven naar maximaal 3 klassen per leerjaar.

Havo of  Havo/vwo advies?
Met havo en met een havo/vwo advies ben je van harte welkom op havo De Hof.
Leerlingen in leerjaar 1 komen bij elkaar in de klas, ongeacht hun advies. Iedereen heeft ook hetzelfde boekenpakket.
Als we merken dat je zo goed scoort dat je naar het vwo kan doorstromen en je wilt dat graag, dan helpen we je daar natuurlijk bij. Dan zoeken we een andere school voor je.
Havo De Hof werkt in dat geval samen met alle vwo scholen uit Amsterdam en de omgeving.       

Zorg
Als kleine school proberen we de zorg zo goed mogelijk te regelen. Dat doen we door ons vooral te richten op hulp waar meerdere leerlingen baat bij hebben.
Heb je extra hulp nodig, neem dan contact op met Mw. van Straaten (zorgcoördinator) om te kijken of wij kunnen bieden wat jij nodig hebt.

Video afspelen

Oog voor Talent

Havo De Hof is een categorale havo.

Dat betekent dat we ons volop inzetten om leerlingen met een havo of havo/vwo advies te helpen naar het diploma en de wereld die na de middelbare school op hen wacht.

Heb je goede resultaten in leerjaar 1 of 2 en blijk je beter op je plek te zijn op het vwo? Dan helpen we je naar een school met een vwo afdeling. We werken samen met alle scholen in Amsterdam. In onze bevorderingsnormen (klik hier) staat beschreven wanneer we de overstap naar het vwo ondersteunen. We bieden geen programma om van havo leerlingen vwo’ers te maken. We geloven dat je bij twijfel beter eerst je havo diploma kunt halen en daarna, met de vakken waar je goed in bent, naar het vwo over kunt stappen in de bovenbouw.

We besteden in havo 1 tot en met 4 minimaal 2 uur per week aan Havo Talent, daarin volgen onze leerlingen bijzondere vakken waarin je je ontwikkelt, maar geen examen doet.

Voschoolkeuze020 3

We besteden in havo 1 tot en met 4 minimaal 2 uur per week aan Havo Talent, daarin volgen onze leerlingen bijzondere vakken waarin je je ontwikkelt, maar geen examen doet.

Voorbeelden hiervan zijn :

 • patisserie,
 • 3d printen
 • theater
 • aviation (luchtvaarttechniek).

Ook mogen leerlingen zelf vakken bedenken die ze willen volgen, zo hebben we

 • Spaans
 • EHBO
 • psychologie
 • dans in het aanbod gehad.

Maar het meest bijzondere aan havo De Hof is de sfeer in de school.

We zijn een kleine school, met gemiddeld 400 leerlingen, verdeeld over maximaal 16 klassen.

Havo De Hof is een veilige school, waarin we elkaar kennen en waarin leerlingen door leerjaren heen samenwerken.

Onze opendagen

Donderdag 11 februari vanaf 19.00 uur tot 20.30 uur en zaterdag 13 februari vanaf 10.30 uur tot 13.00 uur.

Normaal gesproken organiseren we open dagen en activiteiten voor leerlingen in groep 8 om kennis te maken met de school.

Helaas kan dit i.v.m. covid-19 niet op de gebruikelijke manier. Op dit moment zoeken wij naar een alternatief om leerlingen uit groep 8 en ouders toch kennis te kunnen laten maken met de school. Zodra hier meer over bekend is, lees je dat hier.

Aanmelden schooljaar 2021-2022

Van 8 t/m 19 maart 2021 kunnen nieuwe leerlingen zich aanmelden bij Havo de Hof volgens de kernprocedure.

 • maandag van 8:00 tot 13:00 uur
 • dinsdag van 8:00 tot 13:00 uur
 • woensdag van 8:00 tot 15:00 uur
 • donderdag van 8:00 tot 13:00 uur
 • vrijdag van 8:00 tot 15:00 uur

Ouder(s) en leerling moeten zich allebei kunnen legitimeren en de benodigde documenten tekenen (voorkeurslijst en formulier deelname aan de centrale loting & matching). Onderstaande documenten voor aanmelding moeten uiterlijk 19 maart 2021 vóór 15.30 uur in ons bezit zijn:

 • Ingevuld aanmeldingsformulier
 • Schooladvies basisschool
 • Voorkeurslijst (samengesteld met de basisschool en ouders)
 • Kopie van een geldig legitimatiebewijs van de leerling
 • Formulier Cito- of NIO-resultaten (in te leveren na ontvangst)

Voor meer informatie over de kernprocedure verwijzen wij u naar: https://www.elkadam.info/ en de PDF met het tijdspad Kernprocedure 2021.

Behandeling aanmelding

Van 22 maart t/m 2 april 2021 controleert onze administratie alle gegevens van de leerling op basis van een checklist. Daarna vindt loting & matching plaats. Op 8 april 2021 hoor je of je geplaatst bent.

Aanmelden via hardheidsclausule

Havo de Hof mag enkele leerlingen direct plaatsen op grond van zwaarwegende persoonlijke kenmerken, een gezondheidssituatie en/of de thuissituatie. Het is dan voor de leerling noodzakelijk om specifiek naar onze school te gaan. Dit is de zogenoemde hardheidsclausule.

Als je hiervoor in aanmerking komt, dan moeten je ouders tussen 1 december 2020- en uiterlijk 26 februari 2021, een verzoek met een specialistische of medische onderbouwing mailen aan onze zorg coördinator (Mw. van Straaten / T.van.Straaten@havodehof.nl ) Geef duidelijk aan waarom jullie denken dat je hiervoor in aanmerking komt.

Let op: als je geen directe plaatsing via de hardheidsclausule kunt krijgen, dan kun je alsnog een reguliere aanmelding doen volgens de stappen hierboven (uiterste indien datum: 19 maart 2021). Denk er ook aan dat je ouders maar bij één school een verzoek tot het toekennen van de hardheidsclausule mogen indienen. Het gaat tenslotte om de plaatsing op die ene specifieke middelbare school.